Náš klient byl zaměstnán jako dělník strojního zařízení. Na ranní směně dostal za úkol povolit matice na motoru obráběcího stroje. Předklonil se a  prudkým trhnutím chtěl povolit matici. Vtom mu ruplo v zádech a klient byl hospitalizován a následně  strávil několik měsíců na neschopence.

 

Od lékařů se dozvěděl, že jeho zranění bude mít pravděpodobně doživotní následky, v samotném důsledku nebude moci fyzicky pracovat téměř vůbec, resp. pokud ano, pouze se striktními omezeními. Ze zdravotní dokumentace se zaměstnavatel dozvěděl, že již dříve – před úrazem – měl problémy se zády. Výsledek byl ten, že byl náš klient propuštěn (měl pracovní smlouvu na dobu určitou), tudíž byl bez práce a posléze i bez nemocenské.

Následně mu OSSZ nepřiznala invalidní důchod a to i přes jeho četná odvolání. Zcela zoufalý nás, nyní již náš klient, oslovil s žádostí o pomoc. Jelikož máme bohaté zkušenosti a víme, jak tyto situace řešit, přebrali jsme zastoupení klienta a začali jednat. Klientovi jsme vysoudili odškodnění pracovního úrazu bezmála milion korun. Dále jsme vysoudili pro klienta invalidní důchod prvého stupně.

Díky naší pomoci klient dostal jednorázovou finanční injekci (náhradu za pracovní úraz) a dále dostává v pravidelných měsíčních dávkách i invalidní důchod. Klient navíc za naše služby (právní zastoupení, posudek soudního lékaře aj.) neuhradil ani korunu. Naše odměna byla hrazena pojišťovnou. Veškeré náklady řízení o invalidním důchodu platila žalovaná strana, jelikož jsme byli 100% úspěšní.